Frequently Asked Questions

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op via het informatie formulier. De Directie maakt ook gebruik van algemene voorwaarden. De 'kleine lettertjes' zeg maar.

Kunnen we komen kijken bij een optreden?
Dat is zeker mogelijk. Graag maken we een afspraak met jullie. Bij openbare feesten is bezoek sowieso mogelijk. Als het een besloten feest betreft, overleggen we eerst met onze opdrachtgever.
Kunnen we een muzikale voorkeur aangeven?
Jazeker! Laat het ons weten als je bepaalde nummers heel graag wel, of juist zeker niet gespeeld wilt hebben. Voor jullie feest nemen we contact op om deze wensen door te spreken.
Hoeveel ruimte heeft De Directie nodig?
Graag beschikken we over een speelplek van 6 x 4 meter. Groter mag, kleiner kan, in overleg. We zijn flexibel maar vergeet niet dat er ook plaats moet zijn voor de muziekinstrumenten en andere apparatuur. Houdt ook rekening met de plaats van de geluidsman. Hij staat in de zaal, meestal aan de zijkant.
Kunnen er verzoeknummers aangevraagd worden tijdens het optreden
Natuurlijk kun je ons een bierviltje laten zien met je verzoeknummer erop. We zullen ons best doen dit te spelen.
Hoe lang zijn jullie pauzes?
Dat is afhankelijk van de duur van het optreden. De Directie speelt standaard 3 x 60 minuten binnen een tijdsbestek van 3,5 a 4 uur.
Heeft De Directie een podium nodig?
Nee, we hebben geen podium nodig. Echter, bij grotere feesten/locaties is het wel aan te raden.
Wat is het geluidsniveau van De Directie?
Gemiddeld zal dat rond 95 dB zijn. In samenspraak met onze opdrachtgever bepalen we het geschikte volume voor het feest, afhankelijk van tijdstip en locatie. Let wel op: sommige lokaties werken met geluidsbegrenzers in verband met lokale verordening. Dit kan een probleem zijn. Zie hiervoor de FAQ 'geluidsbegrenzers'.
Is het gebruik van geluidsbegrenzers / stroomonderbrekers toegestaan?
Sommige lokaties hebben in verband met een lokale verordening een maximaal geluidsniveau. Om dit te garanderen wordt er dan een geluidsbegrenzer geinstalleerd die het geluidsniveau van de muziek meet. Wordt het te hard dan wordt de stroom uitgeschakeld. Omdat het uitschakelen van de stroomvoorziening erg slecht is voor de apparatuur wil de Directie niet aangesloten worden op een dergelijk systeem. Indien er een maximaal geluidsniveau wordt gehanteerd dan wordt dit afgestemd met de geluidstechnicus. Deze zal dan het geluidsniveau binnen de perken houden. Het is fijn om dit van te voren aan ons door te geven, zodat wij desgewenst contact op kunnen nemen met de locatie, om verrassingen op de avond zelf te voorkomen.
Kan ik een speciaal nummer aanvragen dat niet op de lijst staat?
Dat kan zeker! De Directie studeert dit graag voor je in. Houdt wel rekening met het tijdig doorgeven van het verzoek.
Mogen we gebruik maken van een microfoon en/of geluidsinstallatie
De Directie heeft een microfoon beschikbaar voor bijvoorbeeld een aankondiging of speech. Ook een CD speler, en MP3/USB aansluiting zijn aanwezig. Inprikken (externe artiest bijv) is mogelijk in overleg. Daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Het gebruiken van onze instrumenten is niet mogelijk.
Is eerder opbouwen van de apparatuur mogelijk
Het kan zijn dat eerder opbouwen van alle apparatuur gewenst is, bijvoorbeeld als er in dezelfde zaal nog andere activiteiten plaatsvinden. Dit is uiteraard mogelijk, maar dat betekent wel extra tijd en inzet van De Directie. Hiervoor zal een uurtarief berekend worden afhankelijk van de extra tijd. Daarnaast kan er wachtgeld worden berekend als de apparatuur ruim van te voren klaar moet staan.
Neemt De Directie eigen geluid en licht mee?
Standaard neemt De Directie een eigen geluidsset mee die toereikend is voor ca. 250 gasten. Er is ook een standaard lichtset inbegrepen. Houdt echter rekening met de grootte van de lokatie waar De Directie komt optreden. Buitenlokaties vragen veelal om een grotere geluidsinstallatie bijvoorbeeld.
Hoeveel stroom heeft De Directie nodig?
De Directie heeft een vrije stroomgroep nodig van 230v, 16A. Indien krachtstroom voorhanden is op de lokatie dan heeft dit de voorkeur.
Wat als er iemand van De Directie ziek wordt?
De Directie zal altijd proberen het optreden doorgang te laten vinden. Zonodig worden er vervangende muzikanten ingezet. In het geval dat De Directie door omstandigheden niet kan optreden dan zal voor een vervangende act worden gezorgd.
Wat als het feest niet door kan gaan?
In dat geval kan De Directie beroep doen op de algemene voorwaarden waarin staat welke vergoeding De Directie ontvangt bij uitval van het geboekte optreden.
Wanneer is sjouwhulp nodig?
Sjouwhulp is nodig wanneer de lokatie waar De Directie op moet treden moeilijk te bereiken is. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van trappen. Of een grote afstand tussen de laad- en losplaats en de plek waar de Directie moet spelen. Aangezien de apparatuur in grote flightcases zit is het erg moeilijk op plekken te komen die alleen via een trap zijn te bereiken. Onder een trap verstaan wij een verhoging met 4 of meer treden.
Is kledingkeuze voor De Directie mogelijk?
De Directie komt altijd representatief gekleed ten tonele. Het is uiteraard mogelijk uw kledingkeuze kenbaar te maken, de mogelijkheden zullen dan besproken worden.
Kan De Directie buiten spelen?
Buiten spelen behoort zeker tot de mogelijkheden. Let er echter wel op dat wij op een overdekte plek kunnen staan, waarbij ook de achter- en zijkant afgeschermd moet kunnen worden. Het weer in Nederland is nu eenmaal onvoorspelbaar. Ook voor de geluidstechnicus dient een overdekte plek aanwezig te zijn. Dit in verband met bescherming van de apparatuur.

Error message